De vijf voornaamste voordelen van SAP Fiori

SAP maakt grote stappen met SAP Fiori, echter weten veel organisaties vandaag de dag nog niet goed wat voor toegevoegde waarde Fiori biedt. De vijf voornaamste voordelen hebben wij hieronder opgesomd:

1. Verbeterde user experience

Het grootste voordeel van SAP Fiori is natuurlijk de verbeterde gebruikerservaring. Fiori heeft overzichtelijke schermen die zijn ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit verhoogt de productiviteit aanzienlijk. Daarnaast kun je de verschillende schermen eenvoudig personaliseren, zodat je altijd makkelijk bij jouw meest gebruikte applicaties kan.

2. Snelle adaptatie

Ook voor nieuwe gebruikers is Fiori een uitkomst. De klassieke SAP-transacties worden natuurlijk al decennia gebruikt, maar zijn niet bepaald intuïtief voor nieuwe gebruikers. In 2021 hebben wij vanuit INNOV8iON een nieuw SAP-systeem ingericht voor de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) waarbij de eindgebruikers voornamelijk gebruikmaken van SAP Fiori. Tijdens de opleidingsperiode merkten wij echt dat de gebruikers de nieuwe Fiori applicaties veel sneller onder de knie kregen dan de klassieke SAP-transacties. De Fiori apps hebben ook een vergelijkbare stijl, waardoor de kennis die de gebruikers bij één Fiori applicatie hadden opgedaan ook weer toegepast kon worden bij andere apps. Hierdoor kon RCN een hoop tijd (en geld) besparen op het gebied van training.

3. Een uitgebreid aanbod aan standaard applicaties

In de Fiori Apps Library zijn duizenden standaard Fiori apps beschikbaar. Dankzij het uitgebreide aanbod kan de hoeveelheid maatwerk worden beperkt. Apps kunnen vrij makkelijk geïnstalleerd worden. Ontbreekt er toch bepaalde functionaliteit in een app? SAP biedt verschillende mogelijkheden om extensies te maken op bestaande apps. In de meeste gevallen kan dit op een ‘upgrade-safe’ manier, zodat jouw wijzigingen niet worden aangetast door eventuele software updates van SAP.

4. Verbeterde flexibiliteit en responsive design

Fiori werkt in verschillende browsers en kan ook worden gebruikt op mobiele apparaten. We leven nu in een tijd waarin voor veel bedrijven het hybride werken de norm is geworden. SAP Fiori sluit goed aan op deze behoefte, omdat je niet meer afhankelijk bent van de SAP GUI om jouw werkzaamheden uit te voeren.

5. Mee met innovatie

Kunstmatige intelligentie, data-analyse en Cloud services zijn termen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn in de IT-sector. SAP heeft dit ook zeker meegekregen en biedt verschillende oplossingen aan voor deze technologieën. Denk aan analytische Fiori applicaties waarmee je zelf dashboards kan inrichten of een chatbot, inclusief een gebruiksvriendelijke interface om deze aan jouw behoeften aan te passen. SAP is zich flink aan het ontwikkelen op het innovatieve vlak, maar bedrijven die nog gebruikmaken van verouderde SAP-software krijgen hier helaas heel weinig van mee. Met een overstap naar Fiori zal er een hele nieuwe wereld aan technologieën voor je opengaan, waardoor je meer haalt uit je IT-omgeving en businessprocessen.

Meer weten over hoe Fiori waarde kan toevoegen? Plan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te verkennen of neemt contact met ons op


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste evenementen