Is jouw organisatie klaar om de voordelen van SAP Fiori te omarmen?

In een steeds digitalere en zakelijke omgeving wordt de behoefte aan efficiënt en slim werken steeds urgenter. SAP Fiori biedt hiervoor de oplossing maar het implementeren ervan kan een uitdaging zijn. Wij zien dat organisaties vaak door de bomen het bos niet meer zien of niet weten waar ze moeten starten met Fiori. Dit kan komen door een te kort aan expertise of capaciteit binnen het bedrijf.

Wat is Fiori?

SAP Fiori is een antwoord van SAP om bedrijfsprocessen gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken. Geen blauwe schermen meer, maar applicaties met een intuïtieve en aantrekkelijke gebruikersinterfase. Ondanks de vele voordelen van Fiori, merken wij vanuit INNOV8iON dat Fiori nog niet volledig wordt omarmd door bedrijven.

Iemke Kooijman, mededirecteur van INNOV8iON: “We zien in de markt dat organisaties hun SAP-processen graag willen verbeteren door Fiori te gebruiken maar vaak niet weten hoe ze moeten starten. Ook merken wij dat organisaties het lastig vinden om in te schatten waar de toegevoegde waarde van Fiori ligt voor hun processen.”

Om deze reden lanceerde INNOV8iON de Fiori App Factory dat SAP-gebruikers helpt bij het versnellen van hun Fiori-implementatie en ontwikkeling. “De App Factory biedt twee belangrijke uitgangspunten. Enerzijds biedt het concept de mogelijkheid om Fiori-applicaties bij ons in huis te ontwikkelen, volgens specifieke eisen en wensen van de klant. Anderzijds helpen wij organisaties met onze expertise om bij hen Fiori te implementeren”.

De werkwijze van Fiori App Factory

De Fiori App Factory is een fabriek met een knipoog naar een oude ‘factory’ waarin applicaties worden ontworpen, gebouwd, getest en geoptimaliseerd. De fabriek heeft een INNOV8iON Lab, dit vertegenwoordigt de Design Thinking fase, waarin het bedrijfsproces wordt onderzocht en geanalyseerd. Wij noemen dit ook wel het Kickstart Fiori Program. Verschillende mensen in ‘het lab’ voeren onderzoek uit om te bepalen welke applicatie nodig is.

De ‘factory’

Na de Design Thinking fase wordt de eerste versie van de applicatie, het minimum viable product (MVP) gebouwd. Dit wordt weergegeven als een prototype dat wordt ontwikkeld. Vervolgens gaat de applicatie naar de ‘testruimte’, waar deze wordt getest.

Als de testen succesvol zijn, wordt de applicatie verder ontwikkeld. Dit hele proces benadrukt wat er nodig is om hoogwaardige Fiori-applicaties te bouwen en te verbeteren. Het illustreert ook dat organisaties die worstelen met expertise en resources kunnen vertrouwen op de App Factory om hen te helpen bij het bouwen en onderhouden van hun applicaties. Het is als een bestelling die binnenkomt en vervolgens in de fabriek wordt gebouwd en getest voordat deze wordt geleverd.

Trainingen en workshops

Sommige organisaties hebben wel de kennis en vaardigheden om Fiori-applicaties in huis te ontwikkelen maar missen capaciteit. “Wij kunnen hierin bijspringen door extra handjes te bieden waardoor bedrijven hun processen sneller kunnen optimaliseren en efficiënter kunnen werken.” Daarnaast wil INNOV8iON ook ontwikkelaars van bedrijven meenemen om te laten zien wat zij zelf kunnen doen. “Dit lijkt tegenstrijdig maar we zien vaak dat de capaciteit laag is en de vraag hoog, waardoor wij juist kunnen helpen.”

De toekomst van SAP Fiori

Met het geven van advies en het bouwen van een applicatie, ben je er echter nog niet. “Het onderhouden ervan is een vak apart. Door hierop te focussen garanderen wij duurzaamheid en onafhankelijkheid. Ook op de lange termijn.”

Met maatwerk diensten, trainingen en workshops biedt INNOV8iON een allesomvattende benadering om klanten te helpen hun Fiori-projecten tot een succes te maken. Bovendien biedt de App Factory, INNOV8iON de kans om jonge ontwikkelaars op te leiden en waardevolle ervaring op te doen in het bouwen van Fiori-applicaties. Samengevat, INNOV8iON’s FioriApp Factory is de sleutel tot het ontgrendelen van de volledige potentie van SAP Fiori voor jouw organisatie.

Meer weten over Fiori of nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de Fiori App Factory? Neem dan contact met ons op of lees hier meer over de App Factory.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste evenementen