Highlights SAP TechEd Opening Keynote 2022

SAP TechEd 2022 zit er weer op! Dit jaar was de TechEd in een hybride vorm. De content werd zowel digitaal aangeboden, maar er was ook de mogelijkheid om fysiek aanwezig te zijn in Las Vegas. Zodat je ook daar hands-on aan de slag kon gaan. Dit jaar hebben we als INNOV8iON ervoor gekozen om de Barcelona vibe van vorig jaar in stand te houden. Onder het genot van tapas en sangria en een Spaans aangekleed kantoor hebben wij gezamenlijk de Keynote bekeken, die we daarna samen hebben besproken. De Highlights lees je in dit artikel.

Keynote terugkijken? Dat kan hier: SAP TechEd 2022 Keynote

Algemeen

In de periode van anderhalf uur passeren enorm veel onderwerpen de revue tijdens de Keynote. Onder andere is er een soort nieuwe slogan van SAP. Voorheen was die vaak “Keep the core clean”, maar nu lijkt deze te zijn veranderd naar “SAP BTP is THE answer”. Duidend op de belangrijke rol die SAP BTP bij alle klanten steeds meer zou gaan moeten spelen. Darnaast ook uiteraard weer een paar rebrands, een notoire eigenschap van SAP. Een belangrijke voor de ABAP-ontwikkelaars onder ons: Steampunk gaat vanaf nu door het leven ABAP Cloud. Voor de SAPUI5 ontwikkelaars vanaf de oktober release ziet Business Application Studio er heel anders uit. Dit komt omdat BAS nu volledig gebaseerd is op Visual Studio Code!

SAP Build

De grote bekendmaking vanuit de Keynote komt dit jaar in de vorm van SAP Build. Dit is een low-code offering waarbij een aantal bestaande producten van SAP is samengebracht onder de SAP Build paraplu. Verwar dit product niet met de SAPUI5 prototyping tool die SAP een aantal jaar geleden aanbood! De producten waar het om gaat zijn SAP Build Apps (AppGyver), SAP Build Process Automation en SAP Work Zone. Door deze producten samen te voegen kan een integratievoordeel behaald worden en heeft SAP opeens een nieuwe low-code offering uit de hoge hoed getoverd. SAP AppGyver zal als community edition beschikbaar blijven maar zal niet de integratiemogelijkheden voor SAP BTP en andere SAP-producten bevatten die in SAP Build Apps wel beschikbaar zullen zijn.

Meer weten over SAP Build? Lees dan deze pagina: SAP Build

INNOV8iON-SAP-TechEd-SAP-Build

Integration en Data & Analytics

Als het over integratie gaat, gaat het vooral over groeiende aantallen. 3400+ API’s op SAP API Business Hub, 2600 pre-packaged integration flows, 200+ open connectors. Op het gebied van Data & Analytics is er een nieuwe user experience in SAP Analytics Cloud genaamd Unified Story gepresenteerd. Deze tooling is gericht op een proces waarbij business users een data visualisatie kunnen maken door middel van het gebruik van een low-code drag en drop editor. Een ontwikkelaar kan deze visualisatie vervolgens naadloos overpakken om hier geavanceerdere functies aan toe te voegen. Dit levert dan een kant en klare applicatie op.

Developer onboarding

Een grote uitdaging waar veel bedrijven last van hebben, is het vinden van goede ontwikkelaars. Wereldwijd wordt een totaal tekort van 4.000.000 ontwikkelaars in 2025 verwacht. SAP heeft ook last van dit probleem en heeft deze aanwas juist nodig om SAP BTP actief toe te passen bij haar klanten. De grootste barrière van klanten voor de adoptie van SAP BTP is het gebrek aan kennis bij deze klanten. Om te helpen het tij te keren, zet SAP in op het door ontwikkelen van leermaterialen op veel verschillende kanalen. Eén van die kanalen is het online cursus platform Coursera. Via dit populaire platform gaat SAP BTP certificeringen aanbieden op een extern kanaal.

Alle SAP leermaterialen vind je op deze pagina: SAP Learning en Coursera SAP BTP certificering

INNOV8iON-SAP-Teched2022-recap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste evenementen