Wat is dit nu weer? Een veel gehoorde vraag in de wereld van ICT, een wereld die razend snel verandert.
De huidige jeugd groeit op met on-demand streaming diensten. Ze groeien mee in deze golf van technologische vooruitgang. Hierdoor zijn ze gewend om te allen tijden te kunnen voorzien in hun informatiebehoefte.
Generatiekloof
Vrij recentelijk werd ik, wat dichter bij huis, geconfronteerd met deze generatiekloof. Ik zat met mijn zoontje de aflevering van “Wie is de mol” terug te kijken, die eindigde met een enorme cliffhanger. Ongeduldig zei hij dat hij de volgende aflevering wilde kijken om te zien hoe dit zou aflopen. Toen ik zei dat we een week moesten wachten op de volgende aflevering, keek hij me vragend aan en zei: “Maar je kan toch gewoon op de volgende aflevering drukken?”
Het is in deze tijd zo ‘gewoon’ dat je alles met één druk op de knop voorhanden hebt, dat je vergeet dat het ook anders is of is geweest. Zie ook volgend filmpje over een telefoon.
Zijn we echt zo anders?
De jongens in het filmpje hadden geen idee hoe een ouderwetse telefoon werkte. Maar haal dit nu eens dichterbij, zijn wij zelf zo anders als het gaat om nieuwe technologieën? Hoe reageren we op de Buzzwords vanuit SAP, welke we continue op ons afgevuurd krijgen? Buzzwords als Digital Core, Cloud, Blockchain, Artificial intelligence, om maar wat voorbeelden te noemen. Zijn we dan niet net als deze jongens? We kijken onderzoekend of van een afstandje naar deze nieuwe technieken. Vragen ons af: Hoe werkt dit? Wat betekent dit voor mijn situatie? Is het product al volwassen genoeg om te implementeren? Onder de streep hebben we geen idee waar we moeten beginnen.
Spring eens (een gat) in de lucht
Hoe kun je op een veilige manier toch kennis maken met deze technieken en innoveren? Het laatste wat je wilt, is dat je huidige processen risico lopen. Door je bestaande SAP landschap te integreren met Cloud oplossingen, maak je op een veilige wijze kennis met alle nieuwe innovaties. Denk hierbij aan low code platformen als bijvoorbeeld Pega, Mendix en ook het SAP Cloud Platform.
Voordeel van het inzetten van een Cloud oplossing is dat alle ontwikkelingen plaatsvinden op het Cloud platform, terwijl je huidige SAP Landschap ongewijzigd blijft. Op deze wijze ben je verzekerd dat je huidige processen geen hinder ondervinden van deze ontdekkingsreis naar nieuwe technieken.
In onderstaande architectuurplaat, is weergegeven hoe dit eruit kan zien bij het inzetten van het SAP Cloud Platform.
Door tussenkomst van de SAP Cloud Connector kun je allerlei informatie uit je huidige SAP Landschap onttrekken en integreren met Cloud platformen. Op deze data kun je vervolgens alle nieuwe technieken van SAP loslaten, als Block chain, machine learning, artificial intelligence etc. Wellicht leidt dit tot hernieuwde inzichten en ben je in staat de concurrentiestrijd veel efficiënter aan te gaan.
Je zou wellicht denken, dat het prijskaartje aan de hoge kant is. Maar door het gebruik van Cloud diensten, die veelal een “pay per use” model kennen, ben je goedkoper uit ten opzichte van het in eigen beheer uitrollen van deze systemen.
Hebben de nieuwe innovaties je altijd getrokken, maar nooit geweten hoe je start? Dan daag ik je graag uit. Waag die sprong naar de Cloud. Wellicht spring je binnenkort een gat in de lucht op basis van hernieuwde inzichten. Een innovatievere wereld begint bij jezelf.