Fiori Development in een notendop
INNOV8iON-SAP-Fiori-Teched-2

In het blog ‘Recap TechEd 2019‘ zoomden we dieper in op de belangrijkste hightlights van de SAP TechEd 2019 in Barcelona. Fiori sprong er wat ons betreft uit en lichten wij extra (maar beknopt) toe in dit blog.

Fiori Elements

Met deze techniek kunnen we Fiori applicaties laten genereren op basis van het datamodel (CDS views). Wanneer je de applicatie op een juiste wijze wilt generen, verreiken we de CDS view met zogenoemde  Annotaties (kenmerken). Deze kenmerken geven aan of het veld een invoerveld moet worden en/of welk label er aangegeven moet worden. Een zeer krachtige functionaliteit  waarmee je zeer snel Fiori applicaties ontwikkelt.

Op dit moment kun je alleen data tonen, maar er wordt hard gewerkt om de set annotaties te verreiken, waardoor je straks ook data kan wijzigen en invoeren. Het CRUD model wordt hiermee op termijn volledig ondersteund. Create, Read, Update, Delete. (Future developments)

Fiori “mix” = hybrid

Een applicatie die je met behulp van Fiori Elements genereert, is gebaseerd op een standaard template, waardoor de applicatie waarschijnlijk niet alle gewenste functies bevat. Met behulp van ASPUI5 verreik je de applicatie.

INNOV8iON-SAPFioriElements

Op deze wijze kan je free-style coding aan de applicatie toevoegen en zo de ontbrekende functionaliteit. Er ontstaat hierdoor een soort “Hybride” applicatie tussen Fiori Elements en een SAPUI5 applicatie.

Freestyle

Freestyle coding op basis van SAPUI5 behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Je laat dan alle bovengenoemde (kick-start)technieken achterwege en bouwt een volledige maatwerk applicatie. Voordeel van freestyle programmeren is dat je als developer alle vrijheden hebt om je applicatie te realiseren. Uiteraard binnen de grenzen van de door de klant bepaalde architectuur.

Meer weten over Fiori? Of als Full Stack Developer aan de slag? Neem contact op met Xander Rijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste evenementen